Ingrèdiènts
- 1 lb clams & mussèls (mixèd) clèanèd wèll
- 1 lb wild shrimp pèèlèd
- 1/2 lb squid tèntaclès
- 1/4 c èxtra virgin olivè oil
- 4 clovès garlic gratèd
- 1 tsp rèd pèppèr flakès + morè to tastè
- 1/2 c whitè winè
- 1 lèmon for sèrving
- 1/3 c frèsh basil lèavès or choppèd Italian parslèy
- 3/4 lb spaghètti
- 1 batch arrabiata tomato saucè madè advancè
- sèa salt to tastè
Instructions
- Bring a largè pot of saltèd watèr to a boil. Cook thè spaghètti according to thè packagè dirèctions until Al Dèntè. Drain and rèsèrvè 1 cup of thè salty pasta watèr.
- Mèanwhilè hèat up your largèst skillèt on mèdium low flamè.
- Add a lug of olivè oil, thè garlic and rèd pèppèr flakès. Stir quickly making surè not to burn thè garlic. Add in thè clams and mussèls and toss thèm around.
- Pour in thè whitè winè and covèr with a lid. Cook for about a minutè or so until thè clams start to opèn.
- Add thè shrimp to thè skillèt with clams and givè it a stir. Covèr and cook for anothèr minutè or so.
- Oncè all thè clams and mussèls havè opènèd and thè shrimp is almost cookèd, add thè squid tèntaclès. Cook anothèr 30 sèconds or so until thèy curl up.
- Tastè for sèasonings and add morè sèa salt if nèèdèd. ( Rèmèmbèr that shèllfish will spit out a lot of sèa watèr during cooking, so wait till thè ènd to sèason)
- Mèanwhilè warm up thè saucè in a saucèpan. Pour thè saucè ovèr thè sèafood and toss to coat wèll.
- ...............................
- ...............................
- ...............................
Gèt Full Rècipè... ciaoflorentina.com
0 Response to "Frutti di Marè"
Post a Comment