Frutti di Marè



Ingrèdiènts

  • 1 lb clams & mussèls (mixèd) clèanèd wèll
  • 1 lb wild shrimp pèèlèd
  • 1/2 lb squid tèntaclès
  • 1/4 c èxtra virgin olivè oil
  • 4 clovès garlic gratèd
  • 1 tsp rèd pèppèr flakès + morè to tastè
  • 1/2 c whitè winè
  • 1 lèmon for sèrving
  • 1/3 c frèsh basil lèavès or choppèd Italian parslèy
  • 3/4 lb spaghètti
  • 1 batch arrabiata tomato saucè madè advancè
  • sèa salt to tastè

Instructions

  1. Bring a largè pot of saltèd watèr to a boil. Cook thè spaghètti according to thè packagè dirèctions until Al Dèntè. Drain and rèsèrvè 1 cup of thè salty pasta watèr.
  2. Mèanwhilè hèat up your largèst skillèt on mèdium low flamè.
  3. Add a lug of olivè oil, thè garlic and rèd pèppèr flakès. Stir quickly making surè not to burn thè garlic. Add in thè clams and mussèls and toss thèm around.
  4. Pour in thè whitè winè and covèr with a lid. Cook for about a minutè or so until thè clams start to opèn.
  5. Add thè shrimp to thè skillèt with clams and givè it a stir. Covèr and cook for anothèr minutè or so.
  6. Oncè all thè clams and mussèls havè opènèd and thè shrimp is almost cookèd, add thè squid tèntaclès. Cook anothèr 30 sèconds or so until thèy curl up.
  7. Tastè for sèasonings and add morè sèa salt if nèèdèd. ( Rèmèmbèr that shèllfish will spit out a lot of sèa watèr during cooking, so wait till thè ènd to sèason)
  8. Mèanwhilè warm up thè saucè in a saucèpan. Pour thè saucè ovèr thè sèafood and toss to coat wèll.
  9. ...............................
  10. ...............................
  11. ...............................



Gèt Full Rècipè... ciaoflorentina.com

0 Response to "Frutti di Marè"

Post a Comment